Dekoracija Vencanja-Svadbe

Dekoracija Vencanja-Svadbe

Dekoracija Vencanja-Svadbe

Planiranje venčanja je poseban period pun uzbuđenja i radosti, a dekoracija ima ključnu ulogu u stvaranju atmosfere koja će očarati mladence i njihove goste. Odabir dekoracija za venčanje nije samo estetski izbor, već i način da se iskaže lični stil, tema i atmosfera tog posebnog dana.

Evo nekoliko saveta i ideja kako stvoriti savršenu dekoraciju za venčanje.

Razmisljanje o temi i stilu

Prvi korak u planiranju dekoracije venčanja je razmišljanje o temi i stilu koji odražavaju ličnost i želje mladenaca. Da li je to rustična ceremonija na otvorenom, elegantno venčanje u dvorcu ili nešto drugo? Tema i stil će vam pomoći da usmerite izbor dekoracija.

Cvece kao centralni element

Cveće je tradicionalno ključni dekorativni element na venčanjima. Odaberite cvetne aranžmane koji se uklapaju u temu i prostor u kom se održava venčanje. Razmislite o buketima na stolovima, cvetnim stubovima duž staza ili cvetnim instalacijama za ceremoniju.

Osvetljenje za atmosferu

Osvetljenje igra značajnu ulogu u stvaranju ambijenta. Sveće postavljene u svećnjacima ili svećnjacima s cvećem pružaju romantičnu notu. Takođe, viseće sijalice, lampioni ili svetlosni nizovi mogu stvoriti bajkovitu atmosferu.

Detalji za stolove

Stolovi za goste su mesto gde se može istaći dekoracija. Postavite elegantne centar stolove sa cvetnim aranžmanima, svećama ili dekorativnim detaljima koji će privući pažnju gostiju.

Dekoracija vencanja-Dekoracoja stola za goste-Martini casa
Dekoracija stola za goste-Martini casa

 

Personalizacija prostora

Dodajte lični pečat u dekoraciju postavljajući tablu sa rasporedom sedenja ili imenima gostiju na kreativan način. Takođe, dodajte lične detalje poput fotografija mladenaca, poruka ili citata koji su posebni za vas.

Dekoracija vencanja-Dekoracija prostora za vencanje
Dekoracija prostora za vencanje
Teme i Stilovi
 • Rustična elegancija: Drveni elementi, cveće divljih polja i sveće stvaraju rustični, a opet elegantan izgled.
 • Luksuzna glamuroznost: Kristali, zlatni detalji i bogati cvetni aranžmani stvaraju luksuznu atmosferu.
 • Vintage šarm: Antikviteti, starinski detalji i pastelne boje daju vintage notu.
Saveti za planiranje
 • Budžet: Definišite budžet za dekoraciju i pronađite kreativne načine kako ga iskoristiti efikasno.
 • Uskladite detalje: Uskladite dekoraciju sa ostalim elementima venčanja poput boja, teme i stila kako bi se postigao harmoničan izgled.
 • Planiranje unapred: Počnite planirati dekoraciju unapred kako biste imali dovoljno vremena za istraživanje, izbor i eventualne promene.

Neka dekoracija venčanja odražava ljubav, stil i ličnost mladenaca. Kreativnost, pažljivo planiranje i pažnja ka detaljima će rezultirati prelepom atmosferom koja će očarati sve prisutne na ovom posebnom događaju.

 

Dekoracija vencanja cvecem

Dekoracija venčanja cvećem je predivan način da se unese svežina, lepota i romantična atmosfera na vaš poseban dan. Evo nekoliko inspirativnih ideja kako možete koristiti cveće u dekoraciji za venčanje:

Buketi za mladu i deveruse
 • Buket za mladu: Odaberite buket koji odražava vaš stil i ukus. Možete se odlučiti za klasične ruže, elegantne orhideje ili šarmantne ljiljane. Razmotrite boje koje se uklapaju u celokupnu estetiku venčanja.
Dekoracija vencanja-Buket za mladu
Buket za mladu-Bidermajer
Dekoracija vencanja-Buket za mladu-Bidermajer
Buket za mladu-Bidermajer
 • Buketi za deveruše: Uskladite bukete za deveruše s bojama venčanja, ali neka budu manje i jednostavnije od buketa mlade kako bi se istakla mlada.
Cvetne instalacije za ceremonije
 • Cvetni luk ili kapija: Stvorite spektakularan ulaz koristeći cvetne lukove ili kapije. To može biti od svežeg cveća ili cvetnih aranžmana postavljenih na lukovima.
Dekoracija vencanja-Cvetni luk za vencanja
Cvetni luk za vencanje
 • Cvetne dekoracije za stolicama: Ulepšajte stolice za mladence ili stolice za goste postavljajući male bukete cveća ili elegantne vence oko njih.
Cvetni aranzmani za ceremoniju
 • Cvetni aranžmani za oltar: Postavite impozantne cvetne aranžmane ili vence oko mesta gde će se obaviti ceremonija. To može biti kombinacija različitih cvetova i zelenila.
 • Cvetne staze: Razmislite o postavljanju cvetnih aranžmana duž staza kojima će proći mladenci ili gosti.
Centar stola
 • Cvetni centar stola: Stvorite elegantne cvetne aranžmane kao centerpiece na stolovima za goste. To mogu biti bukete u vazi ili cvetni aranžmani postavljeni na ogledalima ili drvenim podlogama.
Dekoracija vencanja-Dekoracija mladenackog stola
Dekoracija mladenackog stola-Ikebana za mladenacki sto
Dekoracija vencanja-mladenacki sto
Cvetni aranzman-Ikebane za mladenacki sto
Dodatni cvetni detalji
 • Lepi cvetni dodaci: Upotrebite cveće za dekoraciju svadbenih torti, kao dodatak na stolovima s posluženjem, na stolovima za poklone ili kao delove ukrasa na sedištima gostiju.
 • Cvetni zidovi ili paneli: Stvorite pozadinu od cveća za fotografski pozadina ili za posebne trenutke fotografisanja.
Sezonsko cvece

Razmislite o korišćenju sezonskog cveća koje je dostupno u vreme vašeg venčanja. To ne samo da može smanjiti troškove, već može dodati i poseban šarm i autentičnost.

Saveti za uspesnu dekoraciju cvecem
 • Saradnja s floristom: Konsultujte se s profesionalnim floristom koji može ponuditi korisne savete i pomoći vam da ostvarite svoju viziju.
 • Uklapanje boja: Pazite da boje cveća usklađujete s celokupnom bojom venčanja kako biste postigli skladan izgled.
 • Balansiranje veličine aranžmana: Pazite da veličina cvetnih aranžmana odgovara veličini stolova i prostora kako ne bi delovali preveliki ili premali.
Dekoracija vencanja-Dekorisan auto za mladence
Dekoracija kola za mladence
Dekoracija vencanja-Vencic za vrata u obliku srca za svadbu
Vencic za vrata u obliku srca za svadbu
Dekoracija vencanja- Cvet za rever za mladozenju-kuma
Cvet za rever za vencanje
Dekoracija vencanja-Venac za kapiju-vrata za svadbu
Venac za kapiju-vrata za svadbu
Dekoracija vencanja-Dekoracija stolica za goste za vencanje
Dekoracija stolica za goste za vencanje

 

Korišćenje cveća u dekoraciji venčanja dodaje nežnost, eleganciju i boju celokupnom ambijentu. Bez obzira na stil venčanja, cveće može biti ključni element koji stvara magiju i romantiku tog dana.

 

Podeli:

Naši proizvodi

Kategorije proizvoda
Sa našeg bloga
Poklon shop
Bilten